onsdag 19 november 2014

Iron Danger - Finsk trilogi om Kalevala

Snubblade igår på en film som verkar bli mycket intressant. Filmen som verkar vara ett samarbete mellan Rovio, Supercell och en del andra Finska företag och produceras helt oberoende och på de involverades fritid.

Filmen är inspirerad av Kalevala och skall ha premiär 2017 när Finland fyller 100 år. Enligt Rovios verksamhetsdirektör Peter Vesterbacka skall detta bli en trilogi. Filmen har haft medproducent från Tuffi Films Ariyuki Suzuki

Den första teasern har dykt upp på internet och den ser ju riktigt intressant ut, ja rent av häftig Roligt att filmen heter Irondanger (Rautavaara) säger ju mycket. Och mannen i förgrunden liknar ju t.om litet våran legendariska musiker, skådespelare och spjutkastare.

 IronDanger teaser-trailer

Trailern som innehåller allt i den Finska mytologin, Kärr, Hacka, Jussi, Tuonelan Trailern som innehåller Tuonelan Joutsen, en magisk hacka, Tuonelas Svan och robotar gjorde mig nog väldigt hypad.

Här på Popkultursmulor följer jag nog detta projekt så noggrant jag kan. Fantastiskt. Äntligen ett projekt som kan föra upp Kalevala på värdskartan. Låt oss hoppas att det verkligen lyckas och inte blir en dröm som aldrig kommer vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar