torsdag 20 november 2014

Finlandia Junior 2014 priset till Maresi

Popkultursmulor gratulerar Maria Turtschaninoff för årets Finlandia Junior pris för hennes bok Maresi. Boken recenserades av Popkultursmulor för ett tag sedan. Boken valdes till bästa ungdomsbok för år 2014 och är nog beredd att hålla med. Boken som skrivits på svenska och översatts till finska av Marja Kyrö är också i mitt tycke en av de bästa böcker jag läst hittills år 2014.

Maria Turtschaninoff är en finlandssvensk författare som är född i Helsingfors, studerat i Göteborg och bor nuförtiden i Finlands Paris - Karis. Hon har skrivit 6 böcker. Min mat och mammas (kokbok) Den Ännu Inte Valda (2007), Arra (2008), Underfors (2010), Anaché (2012) och Maresi (2014). Hon har även skrivit en lärobok i Tidspiraten - Historia för årskurs 5-6 och medverkat i en antologi om sorg med titeln Naken. 2008 var Arra nominerad för Finlandia Junior priset.

Länkar här till Johanna Vuoksenmaas (.docs fil) text om årets Finlandiaprisvinnare etc. (tyvärr bara på finska men väl värt ett besök) Tacktalet av Maria Turtschaninoff kan läsas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar