tisdag 27 december 2016

The Last of Us Remastered

The Last of Us Remastered (Dataspel)
Skapare: Naughty Dog
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Regissör: Bruce Straley, Neil Druckmann
Designer: Jacob Minkoff
Programerare: Travis McIntosh, Jason Gregory
Manus: Neil Druckmann
Music: Gustavo Santaolalla
Spelat ca 1 timme på PlayStation 3 en del och hela spelet på Playstation 4
Spelets hemsida: http://www.naughtydog.com/

September 2013 slår en muterad svampinfektion ut USA. Viruset förvandlar människor till kannibalistiska monster som går under namnet Infekterade. I en förstat tvingas Joel och hans dotter Sarah fly tillsammans med Joels bror Tommy. Världen är infekterad och på vägen till Kaos. Men sin skadade dotter söker Joel skydd hos militären.

The Last of Us Trailer

Dessa första 10 minuter av spelet är redan otroligt. Grafiken är fantastisk och efter att först spelat det på PS3 så är denna PS4 Remastered versionen helt otroligt. PS4 med sina nya knappar gör spelet en upplevelse som heter duga.

Saker som sker under spelet är väldigt logiska och även om spelet är ett berättelsespel där en sorts film utspelar sig blir det aldrig tråkigt. Korta actionsnuttar tar över och gör att spelet blir mera spännande under tiden saker och ting sker. Jag gillade även hur det hela tiden är begränsat med ammunition, Första hjälp etc. Man tvingas till att varje skott räknas. Spelen kan även spelas rätt så långt som ett "Stealth" spel där man smyger sig fram och attackerar fienden utan att de märker något.

Naughty Dog som även gjort Uncharted serien gör här igen ett fantastisk arbete med allt från motion capture till manuset och sist men inte minst Gustavo Santaolallas otroliga soundtrack till detta spel. Det var en verklig njutning att spela detta spel.

Något fel då. Inte mycket. På ett par ställen hängde spelet upp sig och det kraschade faktiskt en gång. Jag kan leva med detta. Klart bästa spelet jag spelat i år, tätt följt av Firewatch.Väntar med spänning på The Last Of Us 2 som skall komma ut nästa år, hoppas jag.

4 1/2 stjärnor av 5 möjliga.

PS. Spelet hade även en extra bit som hette Left Behind och berättelsen där satte ännu mera liv i karaktärerna och fick mig att gilla spelet ännu mera. Lönar sig att spela även detta... MEN FÖRST EFTER ATT MAN SPELAT KLART LAST OF US.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar