fredag 3 februari 2017

En nyckel för två - Teater

 

En nyckel för två
Genre: Teater, Fars, Komedi
Längd: ca 130 min
Regissör: Tapio Laasonen
Manus: John Chapman och Dave Freeman
I rollerna: Bettina Rönnblad, Stefan Elf, Mats Lindberg, Lisbeth Ryhänen, maria Carlson, Jan Karell, Tina Liljestrand
På nätethttp://www.tenalauf.nsu.fi/start/

Var på onsdag och titta på Tenala UF:s uppställning av farsen En nyckel för två. En komedi om en kvinna som försörjer sig genom att ha två män som sin inkomstkälla. De båda vet inte om varandra och har vissa dagar den kan besöka kvinnan. De andra dagarna har hon sin mamma där. En tant som visserligen är fiktiv men det vet ju inte gubbarna.

En dag får hon sen besök av sin väninna och det tar sig till att börja strula till sig som det skall när det gäller farser. Identitetbyten, lögner och åter igen lögner för att täppa till luckorna i de äldre lögnerna är ju varumärken för dessa farser.

Och igen tycker jag skådespelarna och regisören lyckas med det som är det väsentliga i dessa pjäser. De lockar en att skratta. För skratta det får man. Efter en litet lugnare första 20 minuterna börjar pjäsen accelerera mot ett spindelväv som man bara undrar hur det kommer att sluta.

Skådespelarna och i synnerhet Mats Lindberg som fiskaren Johan är väldigt roliga och gör väl ifrån sig. Att man har roligt på scenen lyser nog fram och att man har erfarenhet av att spela dessa farser.

Man kan rätt så ofta se hur de lyckas med pjäsen på pausen. Har man en massa glada åskådare så vet man att de lyckades och det hade vi här. När pjäsen var slut gick det glada åsåkare iväg och då fyller ju den här pjäsen sin plats.

Så se den om ni har chans. Den är väl värd sina 20 euron.

Pjäsen håller på tills den 5.3. och de har föreställningar på onsdagar och lördagar och söndagar.

Pris: Vuxna 20€, barn t.o.m. 12 år 12€, grupp (minimi 15 pers.) vuxna 18€, barn 10€. Kaffe & bulle ingår. Bokning telefon: 044 099 04 47, kvällar mellan kl. 17-20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar