måndag 30 januari 2017

Hotet från Jupiter - Harry Harrison

Hotet från Jupiter
Författare: Harry Harrison
Språk: Svenska
Originalets titel: Plaque from Space
Översättning: Tommy Schinkler
Utgivningsår: 1974
Genre: Science Ficiton, Kosmos, Pulp, Pocket
Sidantal: 160
Bokserie: Science Fiction-böcker Kosmos nr 3
Förlag: B. Wahlströms Bokförlag
ISBN: 91-32-40708-4

Rymdskeppet "Perkiles" hade äntligen kommit tillbaka från Jupiter. Men ... bara en man fanns kvar av besättningen - och han var döende och fruktansvärt vanställd av grotesk stora, röda bölder. Så snart han kommit ur "Perikles" började smitten sprida sig i allt vidare cirklar. Det som ut som om alla levande varelser var dömda att snart dö i den ohyggliga sjukdomen...
En gastkramande framtidsrysare i science fiction-serien KOSMOS. Låt oss hoppas att det aldrig blir verklighet... HOTET FRÅN JUPITER.

Med en sådan baksidestext, på denna kioskpocket, kan man ju inte undgå att läsa boken. Och bli besviken. Och märka att detta är ju en så klassisk berättelse som bara den. En doktor blir indragen och snart träffar han en tjej och så har vi 120 sidor av förundrande över hur man skall besegra detta virus. Man märker att Harry Harrison är en erfaren science fiction författare. Han håller berättelsen i rätt så goda grepp och den är nog underhållande. En intressant framtid målar den upp och det vore kul om man kunde måla fram litet mera om denna framtid.

Annars finns det nog inte så mycket mera att säga till om. Trevlig och underhållande bok som är väldigt lätt att läsa. Läste den på en kväll. Kanske man borde läsa litet mera av dessa kioskböckerna igen.

3 stjärnor av 5 möjliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar