söndag 12 februari 2017

Grave Peril - Jim Butcher

Grave Peril - The Dresden Files Bok 3
Författare: Jim Butcher
Språk: Engelska
Utgivningsår: 2005 boken jag läste utkom 2011
Genre: Fantasy, Magi, Harry Dresden, Vampyrer, Demoner, Spöken, Skräck
Sidantal: 360
Förlag: Orbit
ISBN 978-0-356-50029-4
På nätet:  The Dresden filesJim Butchers hemsida

Harry Dresden - Chicagos enda professionella magiker och privatdetektiv som specialiserat sig på övernaturliga mysterier dras in i en härva som innehåller spöken, demoner, vampyrer och gud vet vad. En kvinna kommer in till Harry och berättar att hon är i fara. Något jagar henne och hon är i fara. Detta gör att Harry Dresden dras in i ett mysterie som gör att han kanske inte klarar sig ut med livet i behåll.

Intrigen är väldigt komplicerad och ibland har man tendens att tappa bort sig. Men tack för att Jim Butcher skriver på ett sätt som får händelserna att flyta ihop och alla trådarna hålls nog bra i handen. Det att det finns en massa karaktärer i boken gör att man nog tvingas läsa rätt så nogrannt för att kunna hänga med. Det hjälper nog inte att detta är den första boken med Harry Dresden jag läser. Skulle man läst de tidigare kanske det skulle varit till hjälp.

Jag brukar lägga bort en bok om jag inte blivit intresserad av den när jag läst 99 sidor. Här var det nog lätt att bestämma sig för att inte lägga undan boken. Man blev ohjälpligt indragen i boken. Men sen måste jag säga att efter ca 250 sidor blev det plötsligt så att boken började upprepa sig litet. Så de sista sidorna tvingade jag nog mig själva att läsa igenom bara för att få veta hur det går. (även om man vet det för det finns ju många av dessa böcker)

Men slutet gott allting gott. Hur boken slutade var litet av en överraskning och visst var det värt att läsa den till slut sen i alla fall. Ser men spänning fram mot att kanske läsa en bok till om Harry Dresden

3 stjärnor av 5 möjliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar