söndag 29 januari 2017

Battle of The Fang - Chris Wraight

The Battle of the Fang
Författare: Chris Wraight
Språk: Engelska
Utgivningsår: 2011
Genre: Roman, Science Fiction, Warhammer 40k, Space Marines
Sidantal: 504
Förlag: Black Library Publication
ISBN: 978-1-84970-046-7
På nätet: Black Library

Battle of the Fang är en roman i Space Marines Battles serien som handlar om konflikten mellan Space Wolves och Thousand Sons. I denna bok blir Space Wolves hemplanet Fenris anfallen av Thousand Sons medan huvudstyrkan söker efter Mangus the Red. Mera behöver man inte veta.

Som sagt detta är en bok som baserar sig på Game Workshops spel Warhammer 40.000 och har man någonsin spelat dessa miniatyrspel så är det nog roligare att läsa denna bok. Men det går nog ändå. Vi har odödliga hjältar, magiker, en massa karaktärer som vi får följa med.

Det tar inte många sidor in i boken innan actionen är i full gång och sedan är det strid enda in i det sista. Så som det ofta är i såna här böcker vet man precis vad som kommer att ske innan man har läst det och på något vis är det tryggt ibland. Man läser ju egentligen dessa böcker för dess action. Inte för en djuplodande exploatering av en soldats sinne.

Boken är lättläst och i mitt tycke välskriven. Klart en av de bättre Warhammer 40k romaner jag läst. Väl värt ett besök.

3 stjärnor av 5 möjliga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar