tisdag 16 januari 2018

Marko Kloos - Angles of Attack Bokrecension

Angles of attack (Frontline #3)
Författare: Marko Kloos
Förlag: 47North
Utgivningsår: 2015
ISBN: E-book 13-9781477828311 Paperback: 1477828311
Sidantal: 352
Språk: Engelska
Recensionsformat: E-pub
Författarens hemsida: http://www.markokloos.com/
 
Köpte en bundle med en hel del böcker och detta var en av den. Boken är 3 delen i Frontline serien som berättar om Andrew Grayson och hans militärkarriär. Den första boken Lines of Departure och andra Terms of Enlistment har jag inte läst så jag hoppade direkt in i den tredje boken. Borde kanske ha börjat från början men så blev det inte nu.

På Jorden krigas det mellan Västra och Östra blocken. Detta krig som påminner om ett världskrig blir avbrutet när något överraskande sker. En avlägsen koloni med namnet New Svalbard har blivit avskuren av en främmande ras, som kallas Lankies. Nu tvingas dessa två fiender att slå sig samman för att söka efter hjälp från jorden. Men denna ras har redan erövrat Mars och står nu beredd att attakera jorden. När vi börjar berättelsen står Andrew och Dimitri sida vid sidan på New Svalbard och slåss mot dessa Lankies.

Detta är egentligen en väldigt lättläst bok. Texten flyter på och tech-jargongen och armeförkortningar dyker upp litet nu som då. Det sker hela tiden någon och boken är väldigt visuellt skriven. Man kan se framför sig en hel del och efter en kort stund fick jag för mig en bild av dessa Lankier som stora Arachnids eller "Bugs" från Starhip Trooper (vilket denna bok påminner mig mycket om). De första 3/4 av denna bok är riktigt bra men den sista biten är misslyckad och förstör helheten. Den är helt onödig och här finns vissa saker som man bäddar för att bli intressanta men som troligen reds upp i del 4 av denna serie. Bok 4 Chains of Command har kommit ut 2016 och Del 5 Fields of Fire 2017.

Jag ger den här boken 3 av 5 stjärnor.

Bokserien verkar vara väldigt populär för det har dykt upp en tecknad serie också. Frontlines: Requiem: som är tecknad av Gary Erskine och Yel Zamor och skriven av Marko Kloos och Ivan Brandon. Serien publicerades i 4 delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar