måndag 27 november 2017

Thor: Ragnarok 2017

Thor: Ragnarök (2017)
Genre: Action, Äventyr, Superhjälte, Tecknad Serie, Marvel
Längd: ca 130  min
Regissör: Taika Waititi
Manus: Eric Pearson, Craig Kyle,  Christopher Yost
I rollerna: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo, Anthony Hopkings
Produktionsbolag:  Marvel Studios
Distribution: Walt Disney Studios Motion Pictures
Filmen på IMDB http://www.imdb.com/title/tt3501632/

2015 dök det upp på biograferna en överraskning som hette duga. Denna överraskning var en film av Taika Waititi som hette What We Do in the Shadows. En helt fantastisk komedi gjord som en dokumentär om en grupp med Vampyrer. Filmen var som en sorts Spinal Tap men med Vampyrer. Även filmerna Boy och Hunt for Wilderpeople har varit helt fantastiska filmer som är fyllda med humor och värme. Nu har han då gjort en Megabudgetfilm för Marvel och måste säga att jag är glad att han gjort denna film.

Två år efter Striden i Sokovia söker Thor efter Infinity Stenarna och blir tillfångatagen av Demonen Surtur i Muspelheim. Surtur berättar att Thors far Odin inte längre finns på Asgard och att Asgard snart kommer att bli förstört. Thor kommer hem för att finna att hitta sin far och märker att han också har en storasyster Hela som kommer för att ta över Asgard.

Thor och Loke hamnar efter en hel del strapatser till en planet som heter Sakaar och där härskar Grandmastern, spelad av Jeff Goldblom. Denna karaktär är en helt fantastisk karaktär och Jeff Goldblom gör det han gör bäst. Han är Jeff Goldblom. När sedan Thor träffar på Hulken så har vi strax gänget klart som skall åka och rädda Asgard.

Surtur - Hela och Grandmaster

Waitit gör något med filmen som skiljer sig helt från de tidigare filmerna som tar allt på alltför stort allvar. Thor: Ragnarök är en komedi som skrattar åt sig själva och alla klicher som finns i genren och undviker brilljant att bli en parodi. Chris Hemswort är verkligen rolig i filmen och Tom Hiddleston charmerar med sin stil. Även Mark Ruffalo är riktigt kul när han är helt borta efter att ha förvandlats från Hulk till Bruce Banner. Cate Blanchett är också riktigt underhållande i sin roll som Hela som bara vill ha det som hör henne till.

Äntligen har vi en superhjältefilm som bjuder på actionscener som inte håller på i all evighet och även om de mot slutet börjar kännas litet långtråkiga så förstör de inte njutningen av att se denna film. Waititi har gjort en underhållande film med god tempo och rymdopera som får en att se fram emot nästa film.

4 av 5 stjärnor

PS Gå inte ut från biografen innan alla texter är slut. Riktgit till slut väntar en riktig överraskning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar