söndag 3 december 2017

Happy! 1-4 - Grant Morrison

HAPPY!  #1-4 Omnibus Collection
Författare: Grant Morrison
Bild: Darick Robertson
Färgsättning: Richard P Clark, Tony Aviña
Pärm: Darick robertson, Mike Allred, Cameron STewart, Rian Hughes, Frank Quitely
Text: Simon Bowland
Utgivningsår: 2013
Genre: Tecknad serie, Action, Mafia, Fantasy,
Sidantal: 96
Förlag: Image Comics

Nick Sax är en skitstövel. En föredetta polis som blivit lönnmördare, alkoholist och någon som ingen vill ha att göra med. Staden han lever i har mafiosor, lönnmördare, psykopater, korrupta polismän, sexgalning i kräftdräkt och en pedofil Julgubbe och försvunna barn. Med andra ord har Grant Morrison skapat en så dyster och mörk stad att den får många Warhammer 40k planeter att se ut som semesterparadis. Ja och så är det här ju en Julberättelse som var helt perfekt att läsa den här tiden på året.

Happy! är en miniserie på 4 avsnitt som berättar just om Nick Sax och hur han blir indragen i något han egentligen inte borde bli indragen i. Men när han börjar se en blå liten enhörning med vingar som berättar saker åt honom och han har tagit livet av en Mafiabödel för mycket så börjar saker och ting hända. Morrison har i någon intervju sagt att detta är den mest oanständigaste berättelse han någonsin skrivit. "Det är som att när man läser detta så får man känslan av att man inte vill se ett ända Fuck i berättelsen till och då är man bara på sidan 3"

Nick Sax och Happy!

Så vi har en serie som är som är mörk, fylld med blod, sex och våld och Robertsons fantastiska teckning och delade rutor med närbilder får en att helt enkelt njuta av bilderna. När sedan Happy! dyker upp i bilderna är det en helt fantastisk kontrast som blir helt surrealistisk.

Hur jag än försöker se något som jag inte gillade med denna serie så går det inte. Ända till slutet som är litet förutsägbart men ändå riktigt kul så är detta en underhållande Julserie som det lönar sig att läsa om man har chans.

4 stjärnor av 5 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar