söndag 27 november 2016

Lucky Luke - 88 - Farbröderna Dalton


Farbröderna Dalton (Lucky Luke nr 88)
Författare: Laurent Gerra & Jacques Pessis
Bild: Achdé
Originalets title: Les Tontons Dalton
Översättning: Per A.J. Andersson
Utgivningsår: 2015
Genre: Tecknad serie, Western, Lucky Luke
Sidantal: 48
Förlag: Albumförlaget

Läste ett Lucky Luke album för första gången på rätt så länge och blev inte något så vidare värst överraskad. Berättelsen om hur Bröderna Dalton blir ansvariga för uppdraget att uppfostra en ung Dalton efter att barnets mor åker på turné till Europa med Buffalo Bill är nog rätt så banal och enkel men ibland rätt så underhållande.

Tyvärr är Lucky Luke utsedd att vakta dem och när det går upp för Joe Dalton att modern verkar vara berömd och rik vill de förstås istället stjäla. Men det är nog inte bara Bröderna Dalton som ställer till besvär. Junior Dalton verkar också vara en grabb med attityd och vilja och när ännu till  Rupin City med dess invånare inte ser med blida ögon på hela Dalton familjen är det bäddat för trubbel.

Achdé står för albumets teckningar och Gerra och Pessis för manuset och tack vare att Morris, redan för länge sedan (i mitt tycke), satt ribban högt blir detta nog en rätt så medioker berättelse. En del roliga saker händer ibland och när teckningsstilen är av god kvalitet blir detta nog ett album man gärna läser men man får inte några stora "ahaa" upplevelser som man fick förr när man läste Lucky Luke. Men helt klart rätt så läsvärt album i alla fall om man inte har annat för sig.

2/5 möjliga stjärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar