måndag 8 augusti 2016

Korak Tarzans Son Lapos Hämnd

Följande tidning på denna lista av skräp jag köper och läser
 
Korak Tarzans Son nr 12. 1973. LAPOS HÄMND
Jag måste medge att det är otroligt svårt att hitta vem som är manusförfattare och tecknare men pärmen på tidningen är ju riktigt spännande.

En by i djungeln blir anfallen av en elefant som går under namnet LAPO. Byns hövdning, Padewa, försöker försvara sig mot elefanten men inget hjälper. Han tar en fackla men elefanten sliter den ur hövdingens hand och tänder eld på byn.

Efteråt beskyller Buloba hövdningen för att det är hans fel att elfanten anfaller och byn gör revolt och beslutar att LAPO skall få avrätta Padewa. Men hövdingen har en bundsförvan i Jonka som flyr iväg för att söka Korak att hjälpa. På vägen springer Jonka in på vattenbufflar och tvingas fly för sitt liv. Tur att Korak just råkar ha vägen förbi och han  blir räddad. Jonka förklar läget och nästa morgon beger dig sig iväg till byn.

En bit utanför byn finns ett par vita män och en galen professor med Formel X-87. Mera behöver man inte veta Sen har vi en soppa som bara Korak kan reda upp. Tillsammans med Jonka och Padewa tar de sig an skurkar, elefanten och Bulobas planer. Manuset är mycket typiskt för dessa tidningar med räddas ganska väl av tecknandet. Någon Russ Manning eller Dan Spiegle är det inte men underhållande det är den.

Detta är nog inte en Gold Key Comics utan lutar sig till DC Comics. Men 2 av 5 stjärnor i alla fall.

Mera sånt här nog är den värt 10 cent nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar